A Kiwi TV kitalált, újragondolt műsorterve

Múltkor az M2 állami gyerektévé újragondolt műsorát ismertettük, ma pedig a Kiwi TV-vel tesszük ugyanezt. Bár a TV2 gyerekcsatorna kínálata széles korosztályt kielégít (legkisebbektől a nagyobbakig sokféle vásárolt tartalmat adnak ott), mégis lenne némi újítani való a műsorszerkezetét illetően.

2016. szeptember 26-án indult a csatorna, a TV2 Csoport portfólióbővítése részeként, amit még 2016 tavaszán bejelentettek. Az indulás előtt csak találgatni lehetett, milyen rajzfilmekkel fog indulni. Sokan reménykedtek, hogy nem egy újabb, inkább óvodásoknak és részben alsósoknak szóló töltelékcsatorna lesz, mint a Nick Jr., a Jim Jam, az M2, a Disney Junior vagy a Minimax (a Disney Junior azóta megszűnt, a Minimax pedig végre egyre többet gondol a nagyobb korosztályra). Az első sorozat alapján nem kellett hatalmasat csalódni, hiszen a Dinoszauruszok királya című animesorozattal nyitott a csatorna, a többi sorozat nagy része pedig ugyan csatornapremier volt, de kisebbek-nagyobbak, illetve a felnőtt rajzfilmkedvelők is találhattak maguknak valamilyen nézhető sorozatot (Babar, Popeye, 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, Hupikék törpikék). A Dinoszauruszok királya reményt adott rá, hogy a TV2 Csoport biztos fog több gyerekanimével foglalkozni, mivel akkor sem volt olyan magyar csatorna, amiben változatosan és rendszeresebben tűznének japán animációt. Később a Kiwi TV mutatta be a Hupikék törpikék, a Blinky Bill, a Flipper és barátai és a Dinoszauruszok királya eddig sosem látott részeit. Az összes Egyszer volt-sorozatot leadták, köztük a Világűrt is, amit a Kiwi előtt a Minimaxon adtak legutóbb, nagyon régen. Tavaly nyáron már úgy is nyitottak a nagyobbak fele, hogy bevezették a G. I. Joe Renegátokat és a Transformers Armada című félanime-sorozatot, illetve a Simpson család filmjét is leadták, ami nagy dolognak számít a gyerektelevíziózásban szinte bárhol a világon, mivel Simpsonékat nem direkt gyerekeknek szánták.

Azóta eltelt másfél év, sok jót tettek a Kiwi TV-n, de az indulás óta szinte nem változtattak semmit a műsorszerkezeten, ami valószínűleg okozhatja a csatorna ma is tartósan botrányos alacsony nézettségét… Vagy az, hogy az újdonságok legalább 70-80%-a más csatornán nemrégiben látott film vagy sorozat volt. Sok olyan rajzfilmsorozat van még a világon, amit eddig be sem mutattak magyarul a tévében, vagy be sem fejeztek teljesen. Ha én lennék a csatorna tulaja, akkor nem affektálnék tovább a ráncfelvarrással.

A “Tovább” mögött megnézzük, micsoda változásokon eshetett át volna mára a Kiwi TV, ha bölcsebben irányítanák.

Ugyanúgy, mint múltkor az M2-nél tettem, a Kiwi TV-t is három korcsoportra osztanám: a legkisebbeknek (3-6 évesek) az alsósoknak (7-10 évesek) és a nagyobbaknak (11-14 évesek) szóló sorozatokkal vegyíteném a csatorna kínálatát.

Sávokat alakítanék ki különféle kategóriájú sorozatoknak (pl. oktató sorozatok, akciósorozatok, kalandsorozatok, régebbi sorozatok), hétvégén a hétköznapi műsorok felesleges maratoni ismétlései helyett több új sorozatot és filmet raknék be.

A Kiwi TV nem lenne 24 órás, reggel 6-kor indulna és 20 vagy 21 óra után véget érne, aztán reggel 6-ig egy olyan csatorna (vagy blokk) kezdődne, aminek abszolút semmi köze a Kiwi TV-hez sem korosztályában, sem nevében, ugyanis 20 vagy 21 óra után többnyire felnőttanimációs csatornát indítanék (olyat kell elképzelni, mint régebben a Minimax után az A+ vagy az Animax voltak). Majd lentebb írni fogok erről a – sokak által elvárt – elképzelésről.

Az új sorozatok országtól, cégtől, évtől függetlenek lennének, de ha rajtam múlna, mindenképpen olyan csomagokat vennék, amiben olyan teljes sorozatok is találhatóak, amelyeket nálunk mai napig egy csatornán sem fejeztek be.

A csatorna román médiahatóság alatt áll, minden műsor alatt az AP jelzést rakják ki, ami magyarul a 12-es karikával egyenlő – még a legdedósabbakat is AP-vel jelölik.

Ilyen a Kiwi TV jelenlegi korhatárjelzős figyelmeztetője

Most néhány pompás, Magyarországon már rég bemutatott, de mai napig még be nem fejezett animációs sorozatról mesélek, amik csak arra várnak, hogy valamelyik magyar csatornán folytassák – erre a feladatra a Kiwi TV lenne az egyik legmegfelelőbb, ha szeretnének a jelenlegi nézettségükön javítani.

Az Arthurt 2006-ban a Minimaxon adták legelőször. Úgy tudom, eddig nem minden évadot mutattak be még a régebbiekből a Minimaxon, de az M1 2008-ban és az M2 gyerektévéként 2014-ben – még fénykorában – leadott egy premierévadot a sorozatból – a többi évadjuk csatornapremier volt a Minimaxról. A külföldön mai napig futó, már a 21. évadnál járó sorozatnak kellemes, barátságos, minőségi színvonalú, de se nem brutális, se nem dedós, egyszóval sokaknak bejön. Felnőttek körében is kedvelt sorozat, ezt egy 4. évados epizód bizonyítja, amiben a szereplők egy jelenetben a South Park felnőttanimációs sorozat, papírkivágásos stílusában jelennek meg. A 4. évadot eddig úgy tudom, még nem adták nálunk, de a Kiwi TV elég alkalmas lenne rá, hogy az elejétől, valamelyik legkésőbbi évadig leadják, a hiányzó részekkel együtt.

A Fecsegő tipegőket az elmúlt 24 évben több magyar csatornán adták, mielőtt elindult volna a Nickelodeon külön adásváltozata 2000 körül – de azért még a Minimax és a Viasat3 is adott két évadot a 2000-es évek elején. 9 évados volt a – felnőttek körében is – népszerű beszélő csecsemők sorozata, nálunk a Nickelodeon a 7. évadig adta. A csatorna 2010-es, brutális megújulása óta sem ott, sem más csatornán nem ismétlik. Talán a Kiwi TV-nek nemcsak a Hupikék törpikéket kellene minden este, főműsoridőben ismételgetnie dupla résszel, hanem akár a legelejétől, de mindenképp a be nem mutatott részekkel együtt a Fecsegő tipegőket.

A Cyberchase nem volt szívem csücske, de egy olvasónknak igen, és mivel egy csatorna színvonalának emeléséhez elengedhetetlen lenne a nézői igények kiszolgálása, így ezt is akár a Kiwi TV műsorán folytatnám. A sorozat ma is megy külföldön, már 11 évadnál jár, de nálunk csak az első évadot adták. 2002-ben a Minimax kezdte adni, később pedig az azóta megszűnt KidsCo, szintén ugyanezzel az egy évaddal.

A Dougot nálunk 22 éve adták először a Magyar Televízió vasárnap reggeli rajzfilmes sávjában, később a Minimax is elkezdte adni az indulás első napjától, két évig, majd a 2000-es évek közepén újra ismételték. Mindkét csatorna esetén csak az első két évad ment, és a Minimax-os vetítés óta egy csatornán sem adták. A Nickelodeonos Dougról van itt szó, nem a Doug kalandjairól, amely az eredeti sorozat Disney-s folytatása volt, amiből elvileg az RTL Klubon minden részt leadtak a 2000-es évek második felében. A Nickes verzió máig nincs befejezve, de akár a Kiwi TV lehetne az, ahol a hiányzó évadokat leadnák.

Egy olvasónk szerint az eredeti Tini nindzsa teknőcök-sorozatból sem a 90-es évek elején, a Magyar Televíziós vetítésen, sem az RTL-es ismétléskor nem adták az összes részt. Ha kell, akár az újabb, 3D-s sorozat hangjaival készülhetne szinkron a régi sorozat hiányzó részeihez, vagy ha már nincs meg a régi szinkronjuk, akkor az egész régi sorozathoz, de a Kiwi TV leadhatná a régi sorozat összes részét, ha akciótartalomban nem csak a G. I. Joe Renegátok és a Transformers Armada sokadik ismétléseivel akarnának büszkélkedni.

De persze ezeken felül még számtalan, magyarul bemutatott, de megszakadt animációs sorozat várja, hogy egy magyar csatorna befejezhesse őket.

Persze azzal is lehetne a Kiwi TV színvonalán és a nézettségén javítani, ha más magyar csatornán már elég régen bemutatott, befejezett, de azóta sehol nem ismételt animációs sorozatokat hoznának vissza. Ebből is nagyon sok van, csak pár – vagy egy csomó – példa: Kutyavilág, Varázslatos iskolabusz, Slapaj, Repülő bocsok, Alfréd, a kacsa, Teknős-sziget, Kenguk, Krokodilkommandó, Zsebsárkányok, Szédült nyuszik… Meg még van sok más is, amiket például a Magyar Televízió egy-két alkalommal már leadott a 90-es években, de nem sorolom fel őket, hiszen tudjuk, egy áhított sorozat beszerzése bármelyik csatornára vásárlói csomag és licenc kérdése, nem pedig feltétlenül az, hogy mennyien szeretnénk látni.

“A cél egy erős csatornacsalád felépítése, amely a teljes piacot lefedi, így minden fontos szegmensben kínál tartalmat a nézőknek” – ezt még a TV2 Csoport mondta két évvel ezelőtt, mikor bejelentették a portfólió-bővítést és az új csatornáik indítását. Filmrajongók: kipipálva a Mozi+-szal és nemsokára a Moziverzummal. Telenovellások: az Izaura TV kipipálta; Szitkomok és humoros felnőtt animációk egy része: Humor+ által kipipálva; Sportrajongók: szinte kipipálva a Spíler 1-el és nemsokára a Spíler 2-3-al; Mulatós zenék rajongói: Zenebutik kipipálta; Gasztronómiások: kipipálta a Lichi TV; Retro-sorozatok: hamarosan kipipálja ezt is a Jocky TV. Bizonyára a magyar tévés piacon még sok réteg várja, hogy egy hazai csatorna kipipálhassa őket rendesen, de mindenek előtt egy valami van, amire a fiatalok jelentős része leginkább igényt tartana, ám eddig még egy hazai médiaszolgáltató sem használt ki hosszú évek óta: az animék.

A japán animációs sorozatok a Kiwi TV indulása óta jelen vannak, de eddig ezeknek jelentős része koprodukcióban készült (európai vagy amerikai rajzfilmek, de japán cég animálta őket) vagy nem annyira felkapott címek, így még nem mondhatjuk el, hogy a TV2 Csoport ugyanolyan szuperül lefedné a hazai animés piacot, mint mondjuk a németeknél a ProSieben Maxx.

Persze tudjuk, hogy egy 4-12 év közötti célcsoportúnak mondott gyerektévén nincs helye olyan animesorozatnak, amit nem kimondottan gyerektévére optimalizáltak, vagyis nem lehet véres, durva, trágár és szexuális elemeket jelentősen tartalmazó sorozat vagy film, de ez nem is a Kiwi feladatának szánnám, hanem a gyerektévé utáni éjjeli sávnak, amiről lentebb majd bővebben írok.

Személy szerint a Kiwi TV animés kínálatát ugyanolyannak képzelném el, mint múltkor az M2-nél írtam: többnyire gyerekbarátabb, illetve népszerű regények alapján készült sorozatokkal, valamint Hayao Myazaki műveivel. Viszont van egy jó hírem: az M2 nappali műsorával ellentétben, a Kiwi TV-re már sokkal simábban tudnék napközben elképzelni az ORTT által régen büntetett Pokémont és akár a 48 rész után megszakadt Yu-Gi-Oh! DM-et. Mert a Kiwi TV nem állami és nem közszolgálati, hanem külföldi médiahatóság alatt tartozó kereskedelmi gyerektévé, így mindkét sorozat napközben simán beleférhet, garancia lenne a csatorna nagyobb nézettségében. Mindkét sorozat esetén a folytatásukra gondoltam, de ha a Pokémont csak régebbi évadokkal sikerülne megvenni, az se baj.

48 rész után félbeszakították nálunk a Yu-Gi-Oh! Duel Monsters-t. Mivel a Kiwi TV nem magyar médiahatóság alatt tartozik, így a Pokémonnal együtt ott simán folytatható lenne.

Néhány szó a műsorstruktúráról

A műsorstruktúra nagyon egyszerű lenne. Mindennap reggel inkább a dedósabb műsorok mennének. Délelőttől, az esti műsorzárásig az alsósok és a nagyobbak műsorai lennének vegyesen. Ezekben az órákban az akciótartalmak, a kalandtartalmak, a régebbi sorozatok, az oktató tartalmak és a gyerekanimék vegyesen mennének.
Hétvégén is ugyanilyen, vegyes korosztálynak szóló lenne a műsorterv, csak annyi a különbség, hogy délelőtt film lenne.

Következik a Kiwi TV kitalált műsorújságja, ami a jelenlegi, valódi műsorfolyamból és részben az általam elképzelt címekből állna össze. Ez egy reggel 6-tól este 20-ig tartó műsorsáv, de persze akár lehet egy órával hosszabb is.

Hétköznap

6.00 Dougie jelmezben
6.10 Bogyó és Babóca
6.20 Mása meséi
6.35 Zigby
6.50 Rolie Polie Olie
7.15 Maja, a méhecske
7.40 Miss Spider és a Napsugár rét lakói
7.55 Chuck, a dömper kalandjai
8.05 Bajkeverő majom
8.30 Shelley Duvall esti meséi
8.55 Dínó vonat
9.20 Kalandos szafari
9.45 Connie, a boci
9.55 Én kicsi pónim: Varázslatos barátság
10.20 Fecsegő tipegők
10.45 Arthur
11.05 Hupikék törpikék
11.30 A dinoszauruszok királya
11.55 Pokémon
12.20 Digimon
12.45 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal
13.10 Babar
13.35 Scooby Doo
14.00 Tom és Jerry gyerekshow
14.25 Popeye
14.35 A varázslatos iskolabusz
15.00 Egyszer volt…
15.25 Dinofroz
15.50 G. I. Joe Renegátok
16.15 Sissi hercegnő kalandjai
16.40 Én kicsi pónim: Varázslatos barátság
17.05 A dinoszauruszok királya
17.30 Digimon
17.55 Pokémon
18.20 Hupikék törpikék
18.45 Scooby Doo
19.10 Arthur
19.35 Fecsegő tipegők

Hétvége

6.00 Dínó vonat
6.25 Maja, a méhecske
6.50 Timothy iskolába megy
7.15 Mása meséi
7.30 Chuck, a dömper kalandjai
7.45 Kalandos szafari
8.10 Andersen, a mesemondó
8.35 Sid, a kis tudós
9.00 Film
(ha hosszabb, akkor az azután következő műsor(ok) elmarad(nak))
10.30 Hupikék törpikék
10.55 Bat Pat
11.10 Magyar népmesék
11.20 Scooby Doo
11.45 Beyblade
12.10 Yu-Gi-Oh!
12.35 Pokémon
13.00 Fecsegő tipegők
13.25 Arthur
13.50 Tökfej tesók
14.15 Lolka és Bolka
14.25 Bob és Bobek
14.35 Kutyavilág
15.00 Slapaj
15.25 Hupikék törpikék
15.50 Doug
16.15 Babar
16.40 A varázslatos iskolabusz
17.05 Tom és Jerry gyerekshow
17.30 Yu-Gi-Oh!
17.55 Beyblade
18.20 Pokémon
18.45 Scooby Doo
19.10 Arthur
19.35 Fecsegő tipegők

Lényegében nem sokban különbözne az új műsorterv a jelenlegitől, ugyanolyan széles korosztálynak szólna, de több olyan újdonság is kapna helyet, amit más csatornán elég rég nem adtak.
A Hanna-Barbera-sorozatokat, amik a TV2-n hétvége reggel mennek, azokat szintén ezen a csatornán ismételném, mégpedig jobb időpontokban, a hétvégi kora reggeli TV2-es vetítésekhez képest.
A hétvégi műsorban – véletlenül – sikerült úgy összehozni, hogy majdnem egész nap főleg retro sorozatok uralják a műsort. Ez elsőre biztos azoknak jön be, akik előszeretettel sopánkodnak mindenféle fórumon azon, hogy mennyivel rosszabbak a mostani animációk és reboot-ok. De hát nem lehet a Kiwi TV-t egész nap csak régi sorozatokra építeni, mert azért mégsem direkt egy retrocsatorna, mint a németeknél a RiC TV – amiről talán egyszer cikkezek, de még nem biztos.

Ha ez nem mindenkinek a legjobb műsorstruktúra, de még mindig jobb, mint a jelenlegi, ismétlésekkel teli műsorfolyamuk. Ha bármi, a jelenlegi műsoron is futó sorozatot, vagy akár az általam felsorolt új címekből bármit kihagytam, akkor bocs, de egyszerre annyi minden nem férne bele napi 14-15 órába.

20 vagy 21 óra után a nagyoké és főleg az idősebbeké a főszerep

Ha éjjel is inkább csak az ovis és alsós korosztálynak szánnak direkt tartalmat gyerekcsatornán, akkor úgy nem sok értelme van egy 24 órás gyerekcsatornának. Kiskökyköknek 20-21 után már többnyire ágyban van a helyük. Többen is jelezték a Kiwi TV Facebookján, hogy ketté kellene osztani a csatornát: nappal a kisebbeknek (is), estétől meg csakis az idősebb korosztálynak kellene animációs műsorokat adni.

Ez így remekül hangzik, csak az nem mindegy, hogyan valósulhatna meg. Mert emlékezzünk csak az A+-ra és az Animaxra, ami réges-régen a Minimax után indult este 20-tól, és benne általában a legtrendibb, legnépszerűbb animesorozatokat nyomták, amelyek túlnyomó része az idősebb korosztálynak szóltak. Mivel a Minimax és az A+/Animax egy sávban osztozott, így sokan, akik animegyűlölők voltak és szerintük minden animét gyerekeknek szánják, tévedésből azt hitték, hogy az animecsatorna a legkisebbeknek szóló Minimax folytatása volt, célcsoportjában is, pedig valójában a két csatornának nem ugyanaz volt a tulajdonosa (a Minimax akkoriban a Chellomedia-é, az Animax a Sony-é volt).

Olyan animék, mint az előbb bemutatott Kiwi TV-s műsorújságban olvasott címek (Pokémon, Digimon, Yu-Gi-Oh!, Dinoszauruszok királya, Beyblade), illetve más gyerek- és regényanimék a nappali Kiwi TV-ben pont megfelelőek. Az idősebbeknek szóló, vágatlan sorozatok (pl. Inuyasha, Bleach és más sorozatok, amik nagyrészt az Animaxon voltak) azonban inkább ebbe az éjjeli sávba valóak.

Az idősebbeknek szóló animesorozatokból Magyarországon sajnos viszonylag alig vannak a tévében, egyedül idén eddig csak a Dragon Ball Super került bemutatásra a Viasat6 műsorán, de ez még túlságosan kevés ahhoz, hogy olyan jó legyen a hazai animés piac, mint pl. a németeknél. Ezt a problémát próbálná megoldani a Kiwi után induló késő esti, áhított felnőttanimációs sáv, ami sem nevében, sem arculatában nem lehet összefüggő a gyerek Kiwi TV-vel, tehát nem lehet sem Kiwi+, sem Kiwi Max, bármennyire frappánsnak tartanák ezeket egyesek. A Kiwi utáni felnőttanimációs csatorna fantázianeve itt, nálam most a Maxi+ nevet kapja.

A Maxi+ a Kiwi TV után indulna 20 vagy 21 órától és reggel 6-ig menne. Olyan lenne, mint régen az A+ és az Animax volt, de az Animax utolsó éveivel ellentétben a Maxi+ csak animációs tartalomból élne meg, ezzel is nagy hiányt pótolva az egyre szélesedő hazai csatornaválasztékban.
A Maxi+ műsorában az A+ és Animax-hoz hasonló, inkább idősebbeknek szóló animés kínálattal jelentkezne, de lennének benne persze idehaza sosem látott animesorozatok is, akár vágatlanul – mivel éjjeli műsorról beszélünk -, valamint korábban félbeszakadt sorozatok folytatása is.
A Maxi+ nemcsak animéket adna, hanem nyugati felnőttanimációs sorozatokat is, akár a Humor+ műsorából átvett csatornapremiereket, akár idehaza sosem látott újdonságokat, akár más csatornán korábban leadott, de azóta nem látott sorozatokat (vagy évadokat) is.

Újabb fantázia-műsorújság következik, most megnézzük, hogyan nézne ki nagyjából a Kiwi TV után induló Maxi+ (vagy más fantázianevű) felnőttanimációs csatorna műsora.

Hétköznap

20.00 Texas királyai
20.25 One Piece
20.50 One Piece
21.15 Naruto Shippuden
21.40 Naruto Shippuden
22.05 Robot Chicken
22.30 Inuyasha
22.55 Bleach
23.20 Bleach
23.45 Fairy Tail
0.10 Fairy Tail
0.35 Amerikai fater
1.00 Ismétlősáv

Hétvége

20.00 Kaleido Star
20.30 Family Guy
21.00 Film
22.30 Full Metal Alchemist
22.55 Ren és Stimpy Show
23.20 Beavis és Butthead
23.45 Conan, a detektív
0.10 Conan, a detektív
0.35 Death Note
1.00 Ismétlősáv

Figyelemreméltó a fenti műsorok között a Naruto Shippuden és a Fairy Tail is, amelyekről már lassan három éve csak annyit tudni, hogy a magyar vetítési jogaik az RTL-nél lehetnek, de azóta semelyik RTL-es csatornán nem tűntek fel. Ha az RTL-esek ennyire azóta sem képesek elkezdeni adni őket, akkor a TV2-kábeladók fejese helyében inkább előbb venném meg ennek a két animének a jogait és adnám le valamelyik TV2-es kábelcsatornán. Ha esetleg a Mediatoon-tól vett változatok gyerektévére optimalizáltak lennének, akkor a Kiwi TV műsorán az animeblokkban még beleférhetnek, ha pedig kevésbé vágottak, és eléggé véresebbek és durvábbak, akkor inkább a Maxi+ felnőttanimációs csatornán adnám őket.
Megtalálható a hétvégi műsorban a Ren és Stimpy show, amit a magyar Nickelodeon nagyon hosszú ideje már nem tűzött műsorra. Mostani szemmel nézve szinte annyira felér már egy felnőttanimációs sorozat színvonalával, hogy ennél még a Parkműsor is gyerekesebb lehetne. Csak a fél sorozat volt bemutatva nálunk a Nicken, nyilván tartalmi okok miatt. De kiváló helye lenne a Maxi+ felnőttanimációs csatornán (vagy valami másikon) vágatlan változatban befejezni az idegbajos kutya és a sík hülye macska brutális sorozatát.

Egyébként akár külön, 24 órás csatornaként is el lehetne képzelni a vagány Maxi+-ot, egyszerre merítve az orosz 2×2 és a német ProSieben Maxx animációs kínálatából, egyértelműen hiánypótló lenne a tévés piacon, nézett lenne 18-49-ben és még volna rá kereslet is – ez esetben a Kiwi TV maradna 24 órás, de az általam kitalált, változatosabb programmal.

Persze egyelőre szálljunk le a földre! A Kiwi TV jobbá alakítása és egy felnőttanimációs csatorna a TV2 Csoporttól még hiú álom, de nagyon lenne már rá igény, az tuti. Sajnos egyelőre nem lehet tudni, mikor készülnek nagy dobásra a Kiwi-vel, és rosszabb esetben egy hiánypótló felnőttanimációs csatorna helyett hamarabb kaphatunk Izaura 2-t, Zenebutik 2-t, Jocky 2-t, Lichi 2-t, Spíler 4-et vagy bármi mást, ami szinte semmivel nem különb a többi magyar csatorna kínálatában.

Az már biztos, hogy a csatornaátalakítós, fiktív sorozat témája legközelebb a Duna TV átalakítása lesz, de az még nem, hogy júniusban vagy júliusban készül el.

5 comments

  1. Ezek jók, mindenképp néznék olyan rajzfilmcsatornát, mely az idősebb korosztályt is megcélozza, ilyet például örömmel. 🙂

    Két javítást engedj meg a címek között: "One Piece" és "Naruto Shppuuden". Kicsik, de talán ezek is számítanak.

  2. Köszönöm az észrevételt! A One Piece javítva, de a Naruto Shippuden-t szerintem tényleg úgy írják.

Comments are closed.