Az M2 Petőfi TV kitalált, újragondolt műsorterve

Új cikksorozat indul az Ano Blogon. A sorozat lényege, hogy néhány jelenleg létező magyar tévécsatornának a kitalált, újragondolt műsortervét megálmodjuk, ezzel az adott tévécsatornának sokkal vonzóbb, érdekesebb, nézőbarátabb és közszolgálatibb színvonalat adva. Az új cikksorozat alkalmanként jelentkezik új résszel, és csakis olyan csatornák megálmodott, újragondolt műsorterve lesz megosztva, amelyekre szerintünk a valóságban is ráférne egy komolyabb ráncfelvarrás. Elsőként megnézzük, hogy az M2 gyerektévé után, éjjel sugárzó Petőfi TV mivel lehetne jobb a jelenlegi kínálatában.

 

 

2015. március 15-én indult hivatalosan a Petőfi TV, az M2 gyerektévé utáni esti sávban. A csatorna (vagy nevezhetjük sávnak is) célcsoportja elvileg a fiatal felnőttek (16-35 év közöttiek). Gondolom azért indították, hogy a földi antennával is szabadon vehető, jelenleg is fogható két kereskedelmi csatorna esti műsora ellen nyújtsanak konkurenciát (vagy alternatívát) a fiatal felnőtteknek.

Nekem nem igazán úgy néz ki, hogy akkora nagy sikere lenne a fiatalok körében ez a Petőfi TV-s dolog. Azalatt a három év alatt sem nagyon lehetett közmédiás sajtóközleményben olvasni olyasmit, hogy pl. “a Petőfi TV bármelyik műsora megelőzte az RTL Klub műsorát a fiatalok körében”, vagy hogy “olyan nagy sikere van a Petőfi TV-nek a fiatalok körében, hogy semmi szükség a fiatalos közszolgálat érdekében már újabb nézői réteg kiszolgálására”. Egyszer a Holnap Tali!-t nézték kicsit sokan – de csak az elején -, utána azóta nem úgy hírlik, hogy komolyan a fiatalok kedvencévé vált volna ez a csatorna. Még a korábban a csatorna nézettségével sokat foglalkozó Magyar nézettség blog sem ír azóta a nézettségéről semmit.

Elképzelhető, hogy azért nincs olyan jó nézettsége a fiatal felnőttek körében a Petőfi TV-nek, mert a célkorosztály nem talál rajta elég kedvére való tartalmat. Nem hallgatják meg mások igényét, nem vonják bele a nézőket a csatorna szerkesztésébe, hogy mit néznének szívesen rajta, inkább saját maguk döntenek arról, miket adjanak – még a kisebb lefedettséggel bíró Comedy Central kereskedelmi kábelcsatorna is sokkal nézettebb tud lenni 20 óra után a fiataloknál, mint a Petőfi TV.

Semmi baj nincs, elvégre azért találták ki a blogot, hogy azon keresztül adhassunk hangot tetszésünknek vagy nemtetszésünknek, vagy hogy kinyilvánítsuk saját gondolatainkat bármiről. Például a Desmond Wallace Blogja is már tavaly két cikkben találgatott arról, hogy a fiatal felnőttek körében milyen lehetséges ráncfelvarrásokkal lehetne feldobni – a nézettségben jogosan hanyatló – Petőfi TV nézettségén. Amikor a cikkeket olvastam, engem is megszállt az ihlet és elhatároztam, hogy én is megírom a Petőfi TV saját kitalált műsoráról szóló posztját.

Eltelt azóta több, mint egy év, azalatt sem időm sem kedvem nem volt hozzálátni, de most, hogy március 19. óta egy-két saját gyártású műsoron kívül mással nem dobták fel a csatornát igényesebben (ami elég elszomorító), inkább nem vártam tovább, megírtam én is saját álom-műsortervemet, ami ha megvalósulna, akkor a kecske jól lakna és a káposzta is megmaradna.

Mi baj van most, mit kellene változtatni rajta?

A Petőfi TV-t eleve fiataloknak szánják, jelenleg a műsorstruktúra egy jó részén észrevehető (tiniknek szóló sorozatok, zenei műsorok, sitcomok, ifjú műsorvezetők) ezzel eddig nincs semmi baj. De abból a sok pénzből, amiből a csatornát (és a közmédiát) fent lehet tartani, lehetne a Petőfi TV-re szánt keretösszeget azért bölcsebben is felhasználni. Hogy itt mire gondolok? A fiatalok ízlését nem állandóan csak a zenei műsorok, vagy az élőszereplős filmek és sorozatok jelentik (akik szerkesztik a csatornát, azoknak bizonyára más nem is jelenthet fiatalos közszolgálatot). A mai fiataloknál léteznek olyan rétegek, amelyekben bizonyára igényt tartanának, ha kedvencüket a tévében is láthatnák. Ilyenek például az animáció szerelmesei vagy az animerajongók.

A Petőfi TV ad néha animációt, de ezek általában újabb – főleg állami támogatással készült – magyar animációk, amelyek színvonala nem érhet fel semmilyen külföldi animációs vígjáték vagy anime értékével. Nem kell, hogy a Petőfi TV legyen a magyar Adult Swim/Toonami/ProSieben Maxx, de szerintem a jelenlegi Tuti gimi/Odaát/Én vagyok itt/Holnap tali!/7-kor nálam!/KiberMa/Akusztik/egyéb élőszereplős felhozatalba simán belehetne biggyeszteni valamilyen animációs vígjátéksorozatot vagy animét. Nem zavarnának sok vizet, és ráadásul további fiatal nézői rétegigényt lehetne velük kiszolgálni.
Anime esetén lehet felőlem mutatni az Indára, Ncore-ra, vagy bármilyen más, illegális internetes forrásra, de akkor én is hadd mondjak valamit: Akusztik, A38, klipek meg koncertek: ilyen zenékre akkor meg ott van a YouTube, ahol ráadásul akár tökre legális csatornákon is megtalálhatóak a zenék, vagy a 7-kor nálam! beszélgetős műsor, ami úgyis felkerül szintén legálisan, örökre a Youtube-ra, miután lemegy a TV-n. Ilyen erővel akkor zene sem kell a Petőfi TV-re, nemhogy bármi jó anime, amik a magyar világhálón többnyire illegálisan találhatóak, ráadásul fennállhat emiatt a veszélye annak, hogy előbb-utóbb törölhetik is.

A “Tovább” mögött rátérünk a lényegre, ami miatt készült ez a cikk.


Ahogy fentebb említettem, a mostani igazi jelenlegi műsorkínálatba pár újdonságot be lehetne rakni szinte anélkül, hogy bármit meg kellene szüntetni belőle. Legfeljebb annyi, hogy új időpontok lennének, vagy egyes műsorokból kevesebb műsoridő, vagy egyes sorozatok másik adóra kerülnének, pl. a Dunára.

20 óra után, mikor az ovisok gyakorlatilag már ágyban vannak, onnantól kezdve az M2 sávja a fiatal felnőtteké. Először valamilyen élőszereplős szituációs komédiával vagy vígjátéksorozattal nyitnék.

A sitcom vagy vígjátéksorozat után fél 9-kor bármi olyan nem gyerekes, de nem is durva animesorozattal folytatnám a fiatalos műsoridőt, aminek vetítése a magyar médiaszabályokat sem sérti még, illetve megkapná a 12-es korhatárjelölést. Ezek az animék lehetnek akár amerikaiak által vagdosott sorozatok is, azok talán még olcsóbbak lehetnek. Amilyent csak sikerülne megvenni, olyat.

Hétköznap este 21-kor szinte mindennap más félórás műsor lenne látható. Hétfőnként maradna a Bogi beszélgetős műsora és csütörtökön a KiberMa, de kedden és szerdán valami kifejezetten idősebb korosztálynak szánt animációs sorozat lenne látható. Nem feltétlenül csak anime, hanem mondjuk valami jó vígjátéksorozat is lehet. Származástól, cégtől, évszámtól függetlenül bármilyen animációs újdonság, ami eddig nem volt semelyik magyar adón, vagy olyan, ami ha már volt, de már jó ideje nem ismételtek sehol.
Pénteken nem nyúlok a Holnap tali!-hoz, az nem zavar sok vizet.

Fél 10 előtt öt perccel nem az Én vagyok itt! lenne, hanem egymás után kettő élőszereplős sorozat.

Pénteken az egyórás holnap tali után egy kb. egyórás Én vagyok itt-adás lenne.

Hétköznap 11 óra után két animációs sorozat érkezne. Ezek lehetnek animék vagy bármi más, felnőtteknek való sorozat, vagy ugyanaz az animációs sorozat dupla résszel.

Éjfél körül a zenei műsoroké a főszerep. Akusztik és A38 hajós koncertek lennének az éjjeli baglyoknak.

Hajnali 1-től 5-ig az aznap vetített műsorok ismétlése jönne.

Eddig a hétköznapi műsor potenciális elképzelését néztük meg, most szemléltetem a hétvégi műsorterveket.

20-tól 21-ig változatlan a műsorterv, csak hétvégén a sitcom és animesorozat már mások lennének.

Szombat este 9-kor, másfél órában jelentkezne az Én vagyok itt című műsor.

Vasárnap este 9-kor maradna a Filmklub a helyén, de olyan újítással, hogy már sokoldalúbb lenne. Animációs filmek is lennének rajta, nem csak élőszereplősek, mint most. A filmklubban az egészestés film után természetesen be lehet mutatni egy vagy kettő új magyar rövidfilmet, ahogy eddig.

A szombati Én vagyok itt és a vasárnapi Filmklub után mindenesetre egy animációs sorozat kapna helyet, amit valamilyen élőszereplős sorozat követne.

Szombat éjjel háromnegyed 12-kor film lenne. Ez lehet thriller, horror, akció, sci-fi, vígjáték, szuperhősös, élőszereplős vagy akár animációs is, országtól, cégtől, évtől függetlenül.

A vasárnapi élőszereplős sorozat után (kb. éjfélkor) arra gondoltam, hogy lehetne zenei műsornak valami koncert, aminek nincs köze az A38-as vagy az Akusztik műsorokhoz. Ha az aznap esti Filmklub hosszabb lesz, akkor elmarad a zenei műsor.

Hosszasan elmagyaráztam, milyen lenne egy sokoldalúbb, még közszolgálatibb, még fiatalosabb, a mai igényeket is elfogadhatóbban kielégítő, a potenciális nézők kéréseit figyelembe vevő Petőfi TV műsora. Most íme egy gyors áttekintés, nagyjából hogy nézne ki:

Hétfő-csütörtök

20.00 Sitcom vagy vígjátéksorozat
20.30 Anime
21.00 7-kor nálam! (hétfő), Animációs sorozat, (kedd, szerda), KiberMa (csütörtök)
21.25 Élőszereplős sorozat
22.15 Élőszereplős sorozat
23.05 Animációs sorozat
23.30 Animációs sorozat
23.55 Zenei műsor
1.00 Ismétlő sáv

Péntek

20.00 Sitcom vagy vígjátéksorozat
20.30 Anime
21.00 Holnap tali
21.55 Én vagyok itt
23.05 Animációs sorozat
23.30 Animációs sorozat
23.55 Zenei műsor
1.00 Ismétlő sáv

Szombat

20.00 Sitcom vagy vígjátéksorozat
20.30 Anime
21.00 Én vagyok itt
22.30 Animációs sorozat
22.55 Élőszereplős sorozat
23.45 Film
kb. 1.30 Ismétlő sáv (a film hosszától függ, mikor indul)

Vasárnap

20.00 Sitcom vagy vígjátéksorozat
20.30 Anime
21.00 Filmklub
kb. 22.50 Animációs sorozat
kb. 23.15 Élőszereplős sorozat
kb. 0.05 Zenei műsor (esetleg koncert, ha belefér az időbe)
kb. 1.00 Ismétlő sáv
(a Filmklub utáni műsorok kezdése a műsor hosszától függ)

Nos, itt ugye nem írtam konkrétan, hogy a sitcom, az azutáni anime, az élőszereplős sorozat, az animációs sorozat, a szombat éjjeli film és a zenei műsorok egész pontosan milyen címeket fednek. Ezeket mindenki maga képzelje el, mik azok a címek, az élőszereplős sorozatok esetén például akár lehetnek a Petőfi TV jelenlegi kínálatában található sorozatok is. Most egy újabb izgalmas része következik a cikknek, megismerjük, milyen elképzelt címekkel (ajánlatokkal) lehetne bővíteni a Petőfi TV kínálatát:

Sitcom vagy vígjátéksorozat: A Papás-babáson, a Melissa és Joey-on, a Tanárok gyöngyén és a Semmi közepén/Anyám borogass/Családom és egyéb állatfajtákon kívül nem határolódnék el semmilyen országos premiertől, de csatornapremierként ezek simán beleillenének: Modern család, Agymenők, Jóbarátok, Egy rém rendes család, A nevem Earl, Már megint Malcolm, Dokik, Férjek gyöngye, Így jártam anyátokkal, Jim szerint a világ, meg sok más sorozat. Ezek közül nyilván túl sokáig tartana végigadni néhányat, mert nagyon sok részesek, akkor legfeljebb nem teljes sorozatot vennék.

Fél 9-es anime: Itt bizony komoly vita lehetne abból, hogy milyen japán animációs sorozat illene fél 9-kor, de ahhoz mindenképp tartsuk magunkat, hogy a Petőfi TV állami csatorna, és nem külföldi médiahatóság alatt van (mint régen az Animax), úgyhogy a magyar szabályoknak megfelelően kell eljárni, ami azt jelenti, hogy este 9 előtt felejtős bármilyen véresebb, esztelenül durvább vagy erősen szexuális tartalmú, vágatlan sorozatot berakni! Fél 9-kor sokkal ajánlatosabb lenne valamilyen nem túl gyerekes, de nem is túl durva animesorozaton gondolkodni, mint pl. a Haikyu vagy a Grander Musashi. Ezt a Magyarországon elvileg kevésbé ismert két sportanime címét azért említettem, mert Horvátországban a közmédia harmadik főadója (HTV3) ezeket nyomja hétköznap délután 2 körül, tehát nem lehetnek olyan vérfolyósak, amik a magyar médiatörvény szerint este 21 előtt nem szabadna műsorra tenni.

Egy sport témájú anime pont belefér a csatorna fiatalos tematikájába.

Ha inkább mindenképp valami ismertebb cím (is) kellene, akkor meg a Pokémon jogaiba kellene némi jogdíjat befektetni. Szerintem mindegy, hogy az elejétől, közepétől, vagy idehaza sosem látott évadot kellene adni, de az biztos, hogy két éve a Petőfi TV egyik műsora már párszor foglalkozott a Pokémon GO mobiljátékkal – a PetőfiLIVE-on pedig nem kevés Pokémon témájú cikk olvasható -, így akár lehetne tökéletes helye hétköznap este fél 9-kor.
Az egykori Animax és A+ műsorai közül esetleg a Tsubasa kapitány, Slayers – A kis boszorkány, Kilari, Méz és lóhere, Lovely Complex, Nodame Cantabile vagy hozzájuk hasonló animék is elég tökéletesek lehetnek még este 9 előtt.

Az animációs sorozatok 9 óra után: Ezek a rajzfilmsorozatok lehetnek akár vígjátéksorozatok is – természetesen országtól, cégtől, évszámtól függetlenül – de mivel este 9 és 10 után kerülnének adásba, így ezek elsősorban idősebb korosztályt céloznának, tehát tudni kell, hogy ezek nem gyerekmesék. Íme példának néhány potenciális cím (országos- és csatornapremierekből): A Simpson család, Family Guy, Amerikai fater, Futurama, Texas királyai, Beavis és Butt-head, South Park, Archer, Brickleberry, Rick és Morty, The Ricky Gervais Show, Robot Chicken, Mike Tyson Mysteries, BoJack Horseman, és sok más. Továbbá léteznek idehaza még nem látott, rövid életű sorozatok, köztük Disney-közeli céghez tartozóak is, de nyilván van még sok más cégtől, akár olcsóbban. Az egész világon, így Európában is akadhatnak érdekes felnőttanimációs sorozatok, amikről nem is tudunk, tehát lenne miből válogatni.

Ez mindenképpen megérdemelné a magyar tévés bemutatót, sok ismert rajzfilmet is parodizálnak benne.

Az animációs sorozatok lehetnek animék is, amelyek a fél 9-essel ellentétben már sokkal komolyabbak, vágatlanok, illetve kimondottan idősebb korosztálynak szólnak. Nagyon sok potenciális címet lehetne sorolni, amiket idehaza még nem mutattak be, de inkább most csak az egykori Animax és A+ műsoraiból példálózok: Naruto, Yu Yu Hakusho, Cowboy Bebop, Conan, a detektív, Bleach, Trigun, Fullmetal Alchemist, Full Metal Panic, Death Note, Soul Eater, Inuyasha, és még sorolhatnám… Az Inuyasháról annyit, hogy bár egyike azon animék közül, amelyekért nem voltam annyira oda, de azért mindenképp megérdemelne egy esélyt, hogy folytassák, ahol abbamaradt, és hogy a sorozat rajongói végre kihúzhassák a bakancslistájukból, hogy hosszú várakozás után szinkronosan is látták tévében a teljes sorozatot.
Szinkron vs. felirat? A szinkronelleneseknek nem feltétlenül kellene a szinkron miatt sírni, hisz a 21. században már egyre természetesebb, hogy tévében az eredeti hangsáv mellett a magyar felirat is bekapcsolható legyen. Elérhetővé tenném a késő esti animéknél (rajzfilmsorozatoknál és amúgy is minden más külföldi műsornál) az elérhető eredeti hangsávot, így adott a lehetőség. Aki analóg adásban néz tévét, annak rég rossz, mert abban nem lehet a hangsávot váltani.

Élőszereplős sorozatok: Most elvileg csak Tuti gimiből, Odaátból, Zsaruvérből, Hawaii Five-O-ból, meg a késő éjjeli telenovellákból áll az egyórás hosszúságú élőszereplős sorozatkínálat. Ezek mellé, újabb rétegigényt szolgálva, adnék valami szuperhősös vagy zombis-horrorsorozatot. Ilyen közkedvelt címek közül bővíthető lenne az élőszereplős sorozatkínálat: The Flash, Supergirl, Gotham, Smallville, A zöld íjász, Daredevil, The Walking Dead, Ash. Vs. Evil Dead, American Horror Story, Mesék a kriptából, Vámpírnaplók, iZombie, Trónok harca, Totál szívás, és még sok más. Elárulom, nem vagyok nagy sorozatrajongó, csak példákat mondtam, milyen élőszereplős sorozatok jöhetnének Petőfire. Van egy csomó, főként ilyen élőszereplős sorozatokkal foglalkozó oldal (pl. Desmond Wallace Blogja, Műsorvízió, Sorozatwiki, Sorozatjunkie), amelyek jobban tudják, milyen élőszereplős sorozatot lehetne ajánlani egy elég fiatalos csatornára. Vennék esetleg pár doramát is, vagyis élőszereplős ázsiai sorozatot, azok is általában elég népszerűek a fiatalok körében, azzal is újabb rétegigényt kielégítve.

Szuperhősös sorozat eddig még nem fordult elő a csatorna élőszereplős kínálatában.

Filmek: A szombat éjjeli film – ahogy már fentebb írtam – országtól, gyártótól, évtől függetlenül lehet általában thriller, horror, akció, sci-fi, vígjáték, szuperhősös, élőszereplős vagy akár animációs film is, mindenesetre olyan filmek, amelyek nem a Dunától lennének átvéve, de a Dunán sem lennének később ismételve – vagyis olyan lenne a Petőfi TV filmkínálata, amelyik nem öreges.
Amit igazán hiányolni lehet egy fiatalos csatornából, az alapvetően az animációs tartalom. Érdemi animációs filmet legutóbb a Filmklubban adtak 2016. áprilisában, az volt A rabbi macskája című francia film. Egyszer még a János vitéz is volt, de az inkább jobban illene a nappali gyereksávba. Sokszor bemutatnak a Filmklub keretein belül ilyen állami támogatásból készült magyar animációs rövidfilmeket is, de – mint ahogy már fentebb duzzogtam – nem helyettesíthetik, illetve konkrétan nem is überelhetik sem az idősebbeknek szóló animéket, sem bármilyen felnőttanimációs sorozatot, főleg azokat nem, amelyekről írtam fentebb már.
Animációs filmből sok létezik, amik a rabbi macskás mellett még elég fiatalosak vagy igényesek, megállnák a helyüket a fiatalos műsorfolyamban. Csak pár (vagy sok) cím: Immigrants – Jóska menni Amerika, Simpson család – A film, South Park – Nagyobb, hosszabb, vágatlan, Beavis és Butthead lenyomja Amerikát, Nyócker, Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja, Virsliparti, Szabadítsátok ki Jimmyt!, Nyolc őrült éjszaka, Fritz a macska, Tűz és jég, Paprika, Tokiói keresztapák, Gőzfiú, Cowboy Bebop-film, Ghost In The Shell, Akira, Blood – Az utolsó vámpír, Ninja Scroll, Szentjánosbogarak sírja, Szél hozott, A fiú és a szörnyeteg, A vörös teknős, Földtenger varázslója, és még sok más animációs cím.
A vasárnapi filmklubos film nem nagyon lenne erős thriller vagy horror műfajú, mert este 21-kor indulna, 22-nél előbb tehát nem lehet 18-as karikás filmről álmodozni.

Magyar koprodukcióban készült az Immigrants – Jóska menni Amerika című felnőtt rajzfilm. 2010-ben az RTL Klub és a Duna TV pár nap különbséggel adta le egyszerre a filmet. Most néha a Film+ műsorán bukkan fel, de elég fiatalos lenne a Petőfi TV filmkínálatába is.

Zenei műsorok: Az éjfél körüli zenei műsorok ugyanazok lennének, mint amik most az eredeti műsorsávban, tehát pl. A38-as koncertek és az Akusztik műsorok maradnának. Vasárnaponként arra gondoltam, az élőszereplős sorozat után a zenekedvelőket meglehetne örvendeztetni valamilyen koncerttel, ami lehet hosszabb, mint a hétköznap vetített egyórás műsorok.

Újabb izgalmas része következik az írásnak: még egyszer nézzük át a napi műsort, de már kitalált címekkel (itt természetesen lehet más címekkel is helyettesíteni őket)

Hétfőtől csütörtökig

20.00 Melissa és Joey
20.30 Pokémon
21.00 7-kor nálam! (hétfő) Robot Chicken (kedd, szerda) KiberMa (csütörtök)
21.25 Tuti gimi
22.15 Odaát
23.05 Inuyasha
23.30 Texas királyai
23.55 Zenei műsor (pl. Akusztik, A38-as műsorok vagy koncert)
1.00 Ismétlő sáv

Péntek

20.00 Melissa és Joey
20.30 Pokémon
21.00 Holnap tali
21.55 Én vagyok itt
23.05 Inuyasha
23.30 Texas királyai
23.55 Zenei műsor (pl. Akusztik, A38-as műsorok vagy koncert)
1.00 Ismétlő sáv

Szombat

20.00 Papás-babás
20.30 Nodame Cantabile
21.00 Én vagyok itt
22.30 Brickleberry
22.55 American Horror Story
23.45 Film
kb. 1.30 Ismétlő sáv

Vasárnap

20.00 Papás-babás
20.30 Nodame Cantabile
21.00 Filmklub
kb. 22.50 Brickleberry
kb. 23.15 American Horror Story
kb. 0.05 Zenei műsor (koncert, ha még belefér az időbe – a Filmklub hosszán múlik)
kb. 1.00 Ismétlő sáv

Ha ilyesmi lenne a Petőfi TV műsora, akkor bizonyára még a norvég közszolgálati NRK3-nál is közszolgálatibb lenne, ahol konkrétan egy animációs sorozatot sem lehet találni, csak élőszereplőseket.

Bizonyára lehetnek a fiatalok körében még olyan kedvelt rétegműsorok, amikkel érdemes lenne színesíteni a Petőfi TV adását, de sajnos napi szűk 9 órába nem fér bele minden, ezért is raktam bele csak a lényegesebb újításokat. Ahhoz, hogy szó szerint minden beleférjen egy fiatalokat célzó csatornába, a Petőfit le kellene választani az M2-ről, és egy külön 24 órás adást indítani neki, ami lehetne mondjuk M6 Petőfi TV néven. De szerintem a jelenlegi 9 órás műsorsávba a fent megírt műsorstruktúrát könnyebben össze lehetne dobni.

Mindez persze egyelőre csak hiú álom, mert még úgy néz ki, nem hajlamos a csatorna szerkesztősége, igazgatósága meghallgatni a potenciális nézők igényét. Komolyan hiányolni lehet leginkább most az animációs tartalmakat belőle, csak reméljük, egyszer mégis valami apró változást bevezetnek ebben.

Ennyi volt a csatorna-átalakítós cikksorozat első része, az újabb résszel remélhetőleg április közepéig elkészülök. Elárulom, a nappali M2 gyereksávval foglalkozunk legközelebb, de persze lesznek a későbbiekben más csatornák újragondolt műsorterve is.