A TV2 csatorna-felvásárlási akciója

Andy Vajna cége nemrég felvásárolta a TV2-csoportot, az új tulajdonos pedig további csatornák megszerzésén gondolkozik. Még jó, hogy nem újak indításával foglalkoznak, ugyanis semmi szükség még jobban telíteni a magyar piacot, amely így is 110-120 csatornát cipel a hátán. Ebben a cikkben megnézzük, mely csatornákra lehet esély, hogy a TV2 tulajdonába kerülnek.

Az valószínű, hogy a kizárólag a magyar piacon működő TV2-csoport (TV2, FEM3, PRO4, SuperTV2) kizárólag a magyar piacon jelen lévő tévéadó-csoportok megvásárlásában gondolkodik. Láthatjuk, hogy ezzel a lépéssel a TV2-csoport felveszi a kesztyűt a mindmáig legyőzhetetlen RTL-csoporttal folytatott nézettségi versenyben. A TV2-nek van egy FEM3-a, amely nőknek szóló általános szórakoztató csatorna. Tematikát képviselve a PRO4 ugyanez csak férfiaknak, a SuperTV2 pedig a „prémium” csatornájuk.

Az RTL-csoport ezzel szemben olyan specifikus televíziókat is működtet, mint a Muzsika TV nevű zenecsatorna, filmcsatornák (Film+ és Film+2), valamint sorozatcsatorna (Sorozat+). A TV2 a felvásárlásokkal elmehet ebbe az irányba.

Jó vételnek tűnnek a korábban a Centrál Média portfóliójába tartozott Story-csatornák (Story4, Story5, Galaxy). Az egész médiacsoport megvásárlása nagy falatnak tűnik, de akár ez is benne lehet a pakliban. A csatornák jól illeszkednek a TV2 bulváros-sorozatos világába.

A másik médiacsoport, amely szóba jöhet, a Tematik Kábel Kft, amely a DoQ, a Sláger TV, a Sport Klub és a Fishing & Hunting tulajdonosa. Ezzel pedig valóban lennének a TV2-nek tematikus csatornái: ismeretterjesztő, zene, sport és horgász-vadász.

Felmerülhet az a lehetőség is, hogy nem egész csatornacsoportokat, hanem egy-egy tévéadót vesznek csak meg. Filmcsatornaként beleillene a TV2 portfóliójába a Film Mánia és a Filmcafé. Ezek az AMC-hez tartoznak és csak magyar nyelven üzemelnek.

9 csatorna jöhet tehát szóba, legalábbis az elemzésünk szerint.

FRISSÍTÉS: E cikk megjelenése másnapján kiderült, hogy a számítások bejöttek.