GTA SA DYOM – Tárgy felszedése

A DYOM 8. verziójától ugyan van lehetőség, hogy egy dísztárgyat megérintsünk, lelőjünk, lefotózzunk, leromboljuk, de sajnos még nem fejlesztettek olyat, hogy egy dísztárgyat felvegyünk úgy, mint a Pickups/Add Pickup/Other-ben a felvehető tárgyak (kártya, pénzeszsák, koffer, könyv, stb.). Ennek hiányának pótlásául szolgál addig ez a tutorial, amiben megtanulunk, hogyan készíthetünk olyan küldetést, amiben célunk felszedni egy dísztárgyat (pl. konzolt, dinamitot, hamburgert, pizzát, meg más ilyen apróságokat).

1. Először kiválasztjuk az Object & Effects/Add Object-ben egy tárgyat, amit fel kell szednünk. Én most egy pizza menüt választottam ki, ami az 59-es. A kiválasztott tárgyat valahova lerakjuk.
2. Ezután egy checkpoint-ot rakunk rá a tárgyra. A checkpoint láthatatlan legyen, vagyis Invisible-re legyen állítva
3. Utána menjünk a dísztárgyhoz, ami a checkpoint-ban van, és az Object & Effects/Hide Object-el állítsuk be, hogy eltűnjön a tárgy, miután “felszedtük”.
Mit kell ilyenkor csinálni, ha már mind a három utasítást követtük? Kipróbálni. Jól működik, mi? Erről meg lehet győződni a bemutató videómon is, ami egyben tutorial. (A 3 másodperces visszaszámlálást azért kellett utolsónak beraknom, hogy rendesen eltűnjön a pizza, de elég ehhez szintén 1 másodperc.)