GTA SA DYOM – Jármű követése

Mindig is szerettél volna olyasmi autós-követős küldetést készíteni, mint ami a rendes játék “Key to Her Heart” vagy a “Snai Trail” című küldetésekben? Nem lehetetlen utánozni őket a DYOM-mal, ráadásul itt abból sem lesz baj, ha túl közel mész a kocsi mögött – inkább jobb is, ha nem maradsz le túl messziről.

Először is meg kell tervezni az útvonalat. Honnan induljon és hova menjen, akit követni fogunk? Ebben a bemutató írásban most a zsákutcából indulunk, és valakit a vasút melletti hotel parkolójáig követünk.
1. Elsőnek nem árt kikapcsolni a forgalmat, hogy a kocsi ne akadjon meg benne. Ezt az Objectives-Add Objectives-Add Special Env. Objective-Ped/Car Behaviuor-No Cars/Peds beállításokkal lehet megoldani.
2. Most hozzáadjuk a járművet, amit követni kell. A Cars-Add Car menüben az Y és N gombokkal navigálunk, és kiválasztunk egy tetszőleges kocsit, amit ha kiválasztunk, ki is színezhetünk (ha akarunk, de nem fontos), be kell állítani oda, ahonnan indulni fog, majd utána csak egyszerűen a Ready-vel kész is vagyunk, de akár be lehet előtte még állítani, hogy sérülésmentes legyen, és nem árt a Must survive-Yes beállítása sem.
3. Jöhet az, akit követnünk kell, aki a kocsit fogja vezetni. Az Actors menüben az Y és N gombokkal navigálunk, és kiválasztunk egy tetszőleges szereplőt. Az Animation-ban az Enter Nearest Car-t kiválasztjuk, és a Driver Seat-el azt, hogy a vezető ülésbe szálljon be. Ezután Driver behaviour-Drive Route – Slow. A vezető egy jetpack-et kap, és nekünk annyi dolgunk, hogy az indulóponttól a célállomásig beállítsuk a vezetői útvonalat. Az N-nel adunk hozzá kanyarodást, nemcsak a kanyaroknál, hanem a kereszteződéseknél sem árt jelölni. Ha kész vagyunk, akkor Y, Gang-Friend-Normal és Ready, mert nehogy kiszálljon a beszállás után és megtámadjon.

4. Most a mi kocsink jön, amivel a követendő után megyünk. A 2-es lépés szerint kiválasztunk egy tetszőleges járművet, és lerakjuk a közelben.
5. Az utolsó lépés: a célállomásnál tegyünk ki egy checkpoint-ot az Objectives-Add Objective-Add Checkpoint-tal. Szövegnek valami ilyesmit írhatunk: “Kövesd a járművet.”
Aztán el kell indítani, és kipróbálni. Sikerült? Gratulálok! Most már te magad is tudsz a küldetésedbe autós követést. Ha még így sem volt elég érthető, akkor nézd meg videóban is:


Tippek
– Ha olyan útvonalat választasz, amiben megakadhat vagy beleeshet a követendő kocsi (mellékutca, árok, híd), akkor rakjál le “barikádot”. Az Object & Effects-Add Objects alatt az Y és N gombokkal navigálva választhatsz egy rácsos kerítést is az adott helyhez (ilyeneket a 12.-16. számú object-ek között találsz).
– Ha akarsz, betehetsz kísérőket is a követendő járműbe. Ezt a 3-as és a 4-es lépés között kell csinálni úgy, mint a 3-asban, csak azok ne a vezető ülésbe legyenek állítva.