GTA SA DYOM – Időmérő edzés készítése

Ma megtudjuk, hogyan lehet a DYOM-mal készíteni egy, vagy több körből álló időmérő versenyt. Ebben a versenyben az a legjobb, hogy csak te veszel benne részt, nem kell senkit előznöd, és nincs 2., 3. hely meg ilyenek.

Először keresünk egy helyet, ahol versenyezni fogunk. Jó lesz bármelyik repülőtér. Én a Los Santosi repteret választottam.
1. Objectives/Add Objective/Add Player Special Objective/Teleport to Car, kiválasztunk egy járművet (én motort választottam), beállítjuk a startvonalra.
2. Objectives/Add Objective/Add Special Env. Objective/Countdown, kb. 5 másodpercre beállítjuk.
3. Objectives/Add Objective/Add Special Env. Objective/Start Timed Section. Ezzel fogjuk mérni az időt.
4. A versenypálya útvonalán több checkpoint-ot lerakunk, egészen a célvonalig. Ha több körös versenyt akarunk, akkor ugyanezt a lépést annyiszor ismételjük, amennyi kört szeretnénk.
És nem maradt más hátra: kipróbálni. Itt pedig az én bemutatóm:


Tippek
– A 3. lépésnél lehet úgy is, hogy nem Start Timed Section-t, hanem Adjust Timelimlt-et adunk. A beállított idő alatt kell ilyen esetben végigszáguldani a köröket.
– Lehet “A-tól B pontig” versenyt is rendezni. Pl. autópálya végéből a másik végéig, vagy egy egész városon végigversenyezni, vagy akár San Andreas egyik legszélső csücskétől a másik legszélsőig.