GTA SA DYOM – Autós üldözés

A San Andreas DYOM tutorial kezdőknek sorozat legújabb részében autós üldözést fogunk készíteni. Ha nem is lehet olyan jól utánozni őket, mint az alapjátékban, mégis megér egy próbát. Autós üldözésből két variációval lehet próbálni: az egyikben mi nekünk kell üldözni az ellenséget, a másikban az ellenség jön utánunk.

Autós üldözés 1 – Mi üldözzük az ellenséget
1. Állítsuk be először az ellenséges verdát. Neki nem kell minden különöset beállítani, csak a pozícióját.
2. Most a mi kocsink jöhet, aminek a pozícióját az ellenséges mögött nem túl messzebbre állítunk. A mi kocsinkat legjobb, ha sérülhetetlenné, robbanás mentesre, kilyukaszthatatlan gumisra állítjuk, így nem lesz túl nehéz a hajsza.
3. Az üldözéshez kell egy ellenséges és egy baráti csapat. A barátihoz legalább egy, de legfeljebb három szereplőt adhatsz “kísérőnek”. Ezeket a baráti autó közelébe állítjuk, autósüldözéshez való fegyvereket választunk nekik, az animációjuk pedig legyen “Sit in the Nearest Car”, és hogy melyik ülésben legyenek a kocsidban, be kell állítani nekik, hogy Gang/Friend/Follow Player. Ja és a legmagasabb erejük 2500 legyen, mert üldözés közben eleshetnek a kocsidban.
4. Az ellenséges csapat jön, akikből egyet, kettőt vagy hármat helyezünk el az ő kocsijuk közvetlen közelébe, nekik is adunk üldözéshez való fegyvereket, animációjuk nekik is “Sit in the Nearest Car”, de egyiket sem szabad a vezető ülésbe állítani, végül Gang/Enemy1 vagy 2/Hold Position.
5. Most már csak az ellenséges csapat vezére maradt hátra. Őt az ellenséges verda közvetlen közelében az Objects/Add Object/Add Actor-ral hozzáadjuk, neki nem muszáj fegyvert adni, de az animációja legyen “Enter in the Nearest Car”, és a vezető ülésbe állítjuk, a vezetése lehet “Drive Route – Agressive”, majd elkészítjük az útvonalát (én a tutorialban a zsákutcától a vasútállomásig állítottam, tehát ha nem sikerülne elkapnom, ott majd biztos sikerülni fog). Aztán Behaviour/Hold Position legyen és Kill Whole Gang/Yes.
Ha jól csináltunk mindent, akkor ki lehet próbálni. Íme egy kis videóbemutató a küldetés készítéséhez:


Autós üldözés 2 – Az ellenség üldöz minket
Ugyanúgy kell, mint az 1-es módszert, csak itt a mi kocsink legyen elöl, mögöttünk az ellenséges, és az ellenség vezérénél ne adjunk meg saját útvonalat, hanem Attack Player legyen, és természetesen Hold Position.
Tipp mindkét variációhoz
Sokkal izgalmasabb lesz az üldözés, ha egy 3-4 csillagos körözést adunk, még az ellenséges vezér elkészítése előtt.