1 éves az Ano Blog

Az oldal tegnap elérte az indulásának első évfordulóját. Most ennek alkalmából évértékelőt tartunk, és megismerkedünk a blog múltjával, és a jövőbeli tervekkel.

Évértékelő
Hölgyeim és uraim, fiúk és lányok, kertévé-függők és közmédia-függők, rajzfilmmániások és otakuk, művészimádók és celebimádók, retro-szerelmesek és modern-szerelmesek, és még szólíthatnám azokat, akiknek ez az oldal szólt mindig is. 365+1 napja, 2013. augusztus 30-án indult az oldal, ami azóta sokat fejlődött, változott.
Tavaly nyáron először az volt a tervem, hogy egy személyes blogot indítok, amiben az akkoriban az Indavideós tevékenységeimmel kapcsolatos értesítéseken kívül megírom a saját tapasztalatomat, élményemet és véleményemet a világról és az életemről. Aztán mégis úgy tűnt, hogy ezek biztos nem mindenkit érdekelne, ezért kitaláltam, hogy a blog az Indás értesítők mellett inkább másról szóljon. Olyanról, amit nem csak én, de mások is imádnak. Ilyen volt a rajzfilmes téma. Elkezdtem írni az otthon és a neten fellelhető régi tévéújságok akkori gyerek- és animációs kínálatairól írni, mik voltak láthatóak a rajzfilmes blokkokban, vagy a gyerektévéken. Ezek a gyerekműsor-újságos posztok hozták az oldal első sikereit. Közben egy másik kedvencemmel, a GTA játékokkal és a Donald Kacsa képregények honosításával is foglalkoztam az oldalon. De az első 3 hónap után be kellett látnom, hogy sem néhány híres anime- és rajzfilmfigura céltalan gyilkolászása egy virtuális világban, sem pedig a legtöbbször Magyarországon ki sem adott Kacsa-képregények honosítása nem érhet el akkora sikert, mint a régi gyerektévé-műsorokról szóló írások. Ezek még az egyik legdinamikusabban fejlődő Rajzfilmövezet figyelmét is felkeltette, eredményképp pedig alig másfél hónappal az oldalam indulása után már társoldalak lettünk. Ennek köszönhetően a későbbiekben már több oldalmegjelenítési rekordot is elértünk, népszerűek a régi műsorújságokról szóló cikkek, illetve azok is, amik az M2-ről szólnak. Igazából egy év alatt legalább 100.000 oldalmegjelenítésre számítottam, Facebookra pedig legalább 100 kedvelést vártam, de ha nem lennének a társoldalak, és nem osztották volna egy cikkemet sem, akkor szerintem mára legalább 50.000 megjelenítés, meg legalább 50 kedvelés sem lenne meg.
Köszönetet mondok minden oldal adminjának, akikkel társoldalságot kötöttünk, illetve nektek is, kedves olvasók! Nélkületek talán nem fejlődött volna ez az oldal Magyarország egyik legkedveltebb régi műsorújságos oldalává, ami próbálja összegyűjteni a világhálón fellelhető, otthon található, vagy mások által beküldött tévéműsorokat. Továbbra is célunk megmutatni mindenkinek, mik voltak a tévé kínálatában 10-20-30 vagy még több évtizeddel korábban, de továbbra is kaptok információt az M2 gyerektévé, és az M3 várható programjairól, amint lehetséges. Ha egy év alatt nem, de év végéig megpróbálhatjuk elérni mind a 100.000 oldalmegjelenítést, mind pedig a Facebookos 100 kedvelést, persze ehhez a ti segítségetek is fontos. Megosztásokkal többet lehet elérni. És ha nem lesznek komoly akadályai, akkor együtt ünnepelhetjük jövőre is a 2. évfordulót.
Fontos mérföldkövek a blog történetében
2013. augusztus 30 – Elindul az oldal.
2013. szeptember – Az első rajzfilmes kínálatokról szóló posztok indítása; Az első Disney képregények honosítása.
2013. október – Társoldalság a Rajzfilmövezettel, CN hírekkel, Disney-Nick hírekkel, TiniTV-vel; Elindult a GTA Anime-Toon Rampage sorozat; Külföldi gyerektévék régi műsorújságainak közlése.
2013. november – Támogatóként részvétel a Rajzfilmfigurák a Facebookon 2013 eseményen (Tom és Jerry voltam); Az utolsó képregény magyarítás (nem volt elég sikeres); Az első sikeres M2-ről szóló posztok.
2013. december – Kaszálva a GTA Anime-Toon Rampage sorozat (nem volt elég sikeres, a 2. évadból is csak párat raktam fel); Az M3 kódolatlan indulásáról szóló poszt máig a leglátogatottabb; Szilveszterkor az első napi oldalmegjelenítési rekord, és a 10.000 oldalmegjelenítés elérése.
2014. január – A már nem kifejezetten a gyerekműsorokról szóló régi műsorújságos posztok indulása.
2014. február – 20.000 oldalmegjelenítés.
2014. március – Részben admin vagyok az M2 rajongói oldalának.
2014. április – Társoldalság az Animeövezettel.
2014. június – Társoldalság a RajzfilmekOnline-al.
2014. július – Újabb napi látogatottság rekord: 511; Elértük az 50.000 oldalmegjelenítést is.
2014. augusztus – Újabb napi látogatottsági rekord: 663.
Mi várható a továbbiakban?
Hát jó lenne még elérni a 100.000 megjelenítést, és dönteni napi rekordokat is. Elképzeltem szeptemberben, hogy egy kisebb képregény-honosításra visszatérek, illetve egy San Andreas film elkészítése is a tervek között szerepel, felirattal. Szeretnék még szintén a San Andreas játékban a küldetéskészítéssel kapcsolatos posztokat készíteni. Szeptemberben a Facebookon “szüli-hónap” tervezése, néhány régebbi népszerűbb poszt mutatásával, így akik még csak most ismerkednek az oldallal, azok is megtudhatják, milyen volt régen. Az év végéig még szerepel a tervek között rajzfilmkészítés, amik 1-2 percesek lennének (közöttük paródiák, AMV-k), de saját regény, vagy képregény készítése is szerepel, South Park stílusú figurákkal. Egyelőre mindet még ne vegye senki készpénznek, addig az oldal fő jellegzetessége marad a múltidézés, mint a régi műsorújságok közlése, amíg azok ki nem fogynak. Ja, és ha nem jön közbe semmi, akkor az idei Rajzfilmfigurák a Facebookon eseményen is részt veszek, persze csak ha felajánlják.