Titkos templom legendái az Indavideón

Mától fogva az Indavideón is látható lesz magyarul a Nickelodeon egyik legismertebb vetélkedőműsora, a Titkos templom legendái. Összesen öt rész lesz belőle.

Néhány évvel ezelőtt egy warez letöltős oldal, a Kingdownload adminja a Nickelodeonról felvett néhány sorozatának saját felvételeit megosztotta az oldalán. Volt köztük egy-két ritkaság is, mint a Rocket Power, a Kablam és a Heuréka vára részletei, egy Clarissa epizód, a Nickelodeon 2003-04 között felvett promói, és persze a Titkos templom. Az oldalon kizárólag Megauploadról lehetett letölteni őket.
A Kingdownloadot legutóbb négy éve frissítették, és a Megaupload is megszűnt 2012-ben, így már a nagyon ritkának számító Nickelodeon letöltéseket sem lehet elérni. Volt szerencsém pár éve ezeket a ritka letöltéseket még időben, és megőrizni lemezen. Előszedtem belőle a Titkos templomot, amiből összesen 5 részt lehetett letölteni. Ezek egy kivételével sajnos nem voltak teljes epizódok, de mindenesetre jó őket nézni. Mivel azóta a Megaupload is megszűnt (ahonnan a Templomot is lehetett tölteni) és a Kingdownloadot is hanyagolják évek óta, így már nem számít az engedély.
Ma csak a Sárkánylady kristálygömbje legendája kerül fel indára, de a következő napokban még fent lesz az Atahualfa Aranyjaguárja, az Érem (félepizód), az Ezüst nyeregkápa és Tutanhamon Kígyófejes Botja.

A Titkos templomról

Amerikában 1993 és 1995 között volt látható a gyerek-sportvetélkedő a Nickelodeonon. Magyarországon 1999. április 26-tól vetítette magyar szinkronnal az Msat a Nickelodeon blokkjában.
A vetélkedő minden adása valami bizonyos legendához fűződő tárgyról szól, amit egy templomban elrejtettek, és a gyerekeknek be kell hatolni a templomba, megszerezni a legendás tárgyat, és időben kijutni a templomból, mielőtt lejár az idő. De ez csak a végén van. Az elején van hat csapat (minden csapatban két gyerek), akiknek először vízen kell versenyezniük. Két csapat itt kiesik. A továbbjutott négy csapatnak utána meg kell hallgatnia a legendát, és helyesen válaszolni a kérdésekre. Itt is kiesik két csapat, tehát marad kettő, akiknek három időre menő feladatot kell teljesíteniük, és a jobban teljesítő csapat fél medált kap. Amelyik csapat egy egész medált összegyűjt, az juthat be a templomba. A templomba fontos a medál, de hogy miért, arról többet megtudhatunk a Titkos templom legendáiból az Indán.

Köszönjük a Kingdownload-nak és az adminjának a pár éves munkáját, hogy elérhetővé tette sokaknak anno ezt a ritka jó Nickelodeonos műsort. Én pedig ezeket a részeket a Megaupload megszűnése után most továbbosztom Indavideóra, hogy többen megismerhessék a Nickelodeon régi műsorát. Igaz, hogy egy magyar rész Youtube-on fent van belőle, de onnan úgyis a Viacom szerzői jogos sóherságának köszönhetően úgyis eltűnik előbb-utóbb, Indán viszont nem találják meg, ott sosem törlik.

Indavideós profilomat itt lehet elérni, és lehet majd megtalálni a Titkos templom részeket. Jó szórakozást, nosztalgiázást, vagy ismerkedést hozzájuk!