Super Mario Bros az Indán

A híres Nintendo játékfigurák egyik rajzfilmsorozatából kerülnek fel magyar epizódok az Indára mostnatól.

Az első jó öreg Nintendo konzolokon (NES) jelent meg a 80-as évek közepén a jól ismert vízvezetékszerelő páros, a Super Mario Brothers. A játékban 32 pályán keresztül kell végigvinni piros/zöld ruhás hősünket, hogy a legvégén kiszabadítsa a hercegnőt a gonosz sárkánytól. A pályákon ellenségek próbálják utunkat állni, akik ha hozzánk érnek, akkor elvesztettünk egy életet, de ha rájuk ugrunk, elintéztük őket. A pályákon gyűjthetünk érméket, amik nemcsak pontot érnek, de minden 100.-ik egy plusz életet ad, és szuperképességeket is gyűjthetünk a játékban: a pöttyös gombától nagyra nőhetünk, a virággal pedig már tűzlabdákat lőhetünk. A pályák végén egy zászlórúdra kell ugrani az idő lejárta elött, úgy bejuthatunk a kastélyba, és továbbmenni a következő szintre.

Ennek a játéknak két további folytatása is készült, valamint az akkori DIC studiónak (ma DHX Media) köszönhetően három rajzfilmsorozat is elkészült 1989 és 1991 között. Az első élte a legtöbb részt, a második és harmadik sorozat csak 13 félórás részből állt, de hatalmas sikerük volt a tengerentúlon. Az Indára a DVD-n is megjelent hat Adventures Of Super Mario Brothers 3 magyar epizód lesz. Hiába van a sorozat címében a hármas, attól még az volt a második Mario rajzfilm, biztos csak azért hármas, mert a játéksorozat harmadik részén alapul.

Magyarországon a hamarosan úgyis megszűnő KidsCo-n kívül más komolyabb csatornán nem volt eddig látható egyetlen Mario sorozat sem. Nincs KidsCo-m már 2011 óta, így azt nem tudom, hogy a csatornán pontosan melyik Super Mario sorozat megy, de bízom benne, ha egyszer úgyis vége a KidsCo-nak, akkor átkerül máshova.