Képregényes fájlok (CBR, CBZ) legegyszerűbb átkonvertálása JPG-re

Gyakran találkozhatunk a neten olyan angol nyelvű képregényekkel, amiket nem jpg-ben és nem is pdf-ben készítettek az olvasáshoz. Ezek lehetnek cbr vagy cbz formátumosak, amiket mindenféle hozzávaló programokkal könnyen megnyithatunk, pl. ComicRack-el. Ám nem mindig jó ilyen cbr/cbz olvasó progikkal nézni kedvenc képregényeinket, mivel egyben van az összes lap, nem lehet kicsinyíteni és nagyítani a képeket, vagy akár maga a program lassan működik, sőt, .cbr vagy .cbz képregényt sehogy nem lehet honosítani képregényolvasóval.

Ebben a tutorialban megtudhatjuk, hogyan lehet az ilyen .cbr vagy .cbz kiterjesztésű képregényes fájlokat a leges legegyszerűbben, leggyorsabban átkonvertálni a közkedvelt, kényelmesebben kezelhető jpg formátumúra.

Amire szükségünk van:
– Egy .cbr vagy .cbz formátumú képregény
– Egy csomagoló/kibontó program (Winrar vagy hozzá hasonló)
Ebben a tutorialban most az Uncle Scrooge egyik számán keresztül, és a Winrar progival mutatom meg a lépéseket.

1. lépés
Keresd meg a .cbr/.cbz formátumos képregényedet, jobb klikk/társítás/a kibontó program neve.
2. lépés
Megnyitottad a kicsomagolóddal a képregényedet. Ha csak a képek vannak benne, jelöld ki a képeket, jobb klikk/kitömörítés egy megadott mappába.
3. lépés
Bontsd ki egy megadott helyre a képeket.
4. lépés
Ha elég jól csináltad, akkor az általad megadott helyen meg kell találnod a képregényedet, amik végre .jpg képekből állnak.
Ennyi az egész. Remélem segítettem.

1 comment

  1. Személyes vélemény, de szerintem a MComix program eléggé hatékony a cbr, cbz formátumokkal, és abszolúte lehet vele a képeket nagyítani-kicsinyíteni. Szerintem kifejezetten jó ötlet egy rakás jpg kép így egyben tartva és megfelelő programmal kezelve.

    Üdv és amúgy tetszik ez a blog!

    Szkájvalker Lajos

Comments are closed.